فرزین: بسته ۲۰۰ همتی از سوی بانک مرکزی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته‌ایم

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بسته ۲۰۰ همتی از سوی بانک مرکزی برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است.

به گزارش بیدار بورس، «محمدرضا فرزین» در نشست مشترک با رئیس، اعضای هیات رییسه و روسای کمیسیون‌های ۲۰ گانه اتاق ایران این مطلب را بیان کرد و گفت که در حال برنامه ریزی تامین نقدینگی لازم هستیم.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: میخواهیم خود بانک مرکزی در این خصوص ورود کند تا گشایش هایی در تامین نقدینگی واحدهای تولیدی بزرگ و به ویژه واحدهای کوچک و متوسط ( SME ها ) ایجاد شود.

وی در خصوص ارز گفت: بیش از یک سال است که به دنبال پایه ریزی سیاست های خود در حوزه ارزی هستیم و ارز را در یک بازار توافقی یا مبادله ای خواهیم برد و مبنی بر حراج قیمت شکل خواهد گرفت.

فرزین گفت: پیمان سپاری قانون مبارزه با قاچاق است و با راه اندازی بازار مبادله ای ، دیگر محدودیت های فعلی را نخواهیم داشت که به ثبات بازار ارز کمک می کند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در حوزه صادراتی نیز اقداماتی طراحی شده است تا گشایش هایی در این زمینه نیز ایجاد شود.

وی گفت: آمارهایی داریم که نشان می دهد بخش عمده ای از ارزی که از کشور خارج می شود به کشور باز می گردد هرچند خیلی ها در این زمینه بزرگنمایی می کنند.

فرزین گفت: مساله نرخ ارز است نه باز نگرداندن آن؛ برای رفع این مشکل بازار ایجاد کرده ایم.

وی گفت: من هم معتقدم واردات را در مقابل صادرات قرار داده ایم اقدام درستی نبوده است و در روش کنونی اشکالاتی بوجود آمده است.

رییس کل بانک مرکزی در خصوص سیاست ارزی این نهاد گفت: اصلاحات ما تدریجی، آرام و بی سر و صدا خواهد بود چرا که معتقدیم نباید به اقتصاد ایران شوک وارد کرد چرا که وقتی شوک ایجاد شود دیگر نمی توان مشکلات جانبی که در نتیجه آن ایجاد می شود را درمان کرد.

فرزین گفت: موضوع ۱۰ -۹۰ از ابتدا ایراد داشته است و باعث شد بسیاری از کالاها به کشور بدون اطلاع بانک مرکزی وارد شود و بانک مرکزی از زنجبره واردات بی خبر است تا زمانی که تولید کننده مراجعه می کند و ارز خود را طلب می کند.

وی گفت: این رویه تاکنون ادامه یافته است و در خصوص کالاهای اساسی همچنان  ادامه خواهد یافت و به دلیل اینکه نمی خواهیم برای تجارت کشور خللی ایجاد شود اجازه داده ایم روش موجود اجرا شود اما بانک مرکزی در بلند مدت این روش را قبول ندارد چرا که نمی دانیم چه خبر است بنابراین در نهایت روش بانک مرکزی جایگزین خواهد شد.

وی گفت: بانک ها باید تخصصی شوند و بانک مرکزی برای آن برنامه دارد و به تدریج این طرح را جلو می بریم و اجرا خواهیم کرد.

فرزین افزود: تسهیلات تکلیفی در شهرهای کم برخوردار را نباید و نمی شود کاهش داد و این انتظار برخی اعضای اتاق امکان پذیر نیست. 

تشریح مشکلات تجار توسط رییس اتاق ایران

«صمد حسن زاده» رئیس اتاق ایران نیز در این نشست گفت: چکیده ای از ۵۶۰ نماینده اتاق در این نشست حضور دارند.

وی افزود: چندین موضوع مهم وجود دارد که همواره بوده است که نوسانات نرخ ارز یکی از آنها است و بانک مرکزی التهابات نرخ ارز را به حداقل رسانده است.

وی پیمان سپاری ارزی را دیگر مشکل تجار خواند و گفت: نابسامانی و نا ترازی در این بخش وجود دارد و شرایط برای واحدهای تولیدی دشوار است چرا که با هزینه های آزاد در داخل تولید می کنند و به ۶ کشور صادر می کنند که در بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور به دلیل تفاوت قیمت با مسکلات جدی روبرو هستند.

حسن زاده معضل دیگر واحدهای تولیدی را تورم خواند و گفت: نهایت تلاش را در این مدت بانک مرکزی با کنترل نقدینگی انجام داده است اما این تهدید همچنان ادامه دارد و ما از بانک مرکزی میخواهیم با کارهای کارشناسی تهدیدها را کاهش دهد.

وی گفت: ۲۰ کمیسیون تخصصی داریم ضمن اینکه مرکز پژوهش های اتاق هم فعالیت گسترده ای برای رفع نارسایی ها کارهای مطالعاتی را انجام میدهند.

حسن زاده گفت: اتاق و تشکل ها همواره در خدمت جامعه اقتصادی ایران بوده است تا فضای کسب و کار هر روز مناسبتر از قبل باشد.

رئیس اتاق ایران به مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی اشاره کرد وگفت: فرصتی باقی نمانده که بانک ها برای واحدهای تولیدی در نظر بگیرند ضمن اینکه در آخر سال مشکلات نقدینگی واحدهای تولیدی دوچندان است و انتظار داریم بانک ها به کمک واحدهای تولیدی بیایند.

کد خبر 38550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =